Agenda stichting Verhalenfontein

Seizoen 2018 – 2019 in NIVON Rotterdam

“Stories on a Sunday”, verhalen voor volwassenen. Van 16:00 tot 18:00 in het Nivonhuis Rotterdam, Dirk Smitstraat 76, Rotterdam. De kassa gaat open om 15:30. Een kaartje kost €10,- enkel cash te betalen (er is geen pin).

Zet de volgende data vast in je agenda:

20 januari 2019 – ‘De Dood als Peetvader’ (geen open podium)
17 maart 2019
16 juni 2019


Overige evenementen

20 maart: Wereldverteldag


Wat deden we vorig seizoen zoal..?

januari en februari 2018
Basiscursus (lang)

Waar: Rotterdam, Schiezicht

Voorrondes van de vertelwedstrijd “de Grijze Kanarie”
13 januari 2018 in Lier (België)
14 januari 2018 in Amsterdam
28 januari 2018 in Deventer

9 februari
Anne Margriet Veldhorst zou vertellen over de Liefde samen met muzikant Guido Swart. Hoe kan het ook anders, zo vlak voor Valentijnsdag… Helaas was ze ziek, maar ze werd gelukkig vervangen door Caja van der Poel, die met ‘Amor en Psyche’ een mooie invulling aan het thema gaf.

9 maart
Finale vertelwedstrijd “de Grijze Kanarie”.
Voor het vijfde jaar werd ‘ie uitgevochten, de Strijd om de Grijze Kanarie… Uiteindelijk ging Rita vanden Broek er met de felbegeerde trofee vandoor, en won Chris de Backer de publieksprijs. De Grijze Kanarie zelf vond het na vijf jaar wel mooi geweest, en vertrok die avond voor een sabbatical… gelukkig stuurt ‘ie af en toe een kaartje om te laten weten dat het nog goed gaat!

11 maart 2018
de Odyssee
, door Janneke Tanja, Hermine van Helden, samen met Madeleine Nieuwlaat, Fred uit het Broek en Kees Geelhoed
in Theater de Greppel, Nijmegen.

13 april
Stercke Verhalen; Tom van Mieghem vertelde verhalen van Marita de Sterck. Rauwe versies van oude sprookjes en volksverhalen uit Vlaanderen en andere delen van de lage landen.

11 mei 2018
‘Toen wij van Rotterdam vertrokken …”, met Tom Draisma.
Tom is een rasverteller die al jaren in Flevoland woont, maar is geboren onder de rook van Rotterdam. Hij heeft een hoop verhalen verzameld over Rotterdam van toen tot nu en een deel daarvan bracht hij deze avond ten gehore.

8 juni
Vijf-minuten-verhalen Feest. De traditionele afsluiting van ons vertelseizoen: geen gastverteller, maar één groot open podium waar we samen verhaal na verhaal aan elkaar rijgen tot een kleurige snoer. Het was de laatste avond dat we in Galerie Kralingen vertelden, mooi om al vertellend afscheid te kunnen nemen.