Agenda stichting Verhalenfontein

Seizoen 2018 – 2019 in NIVON Rotterdam

“Stories on a Sunday”, verhalen voor volwassenen. Van 16:00 tot 18:00 in het Nivonhuis Rotterdam, Dirk Smitstraat 76, Rotterdam. De deur gaat open om 15:30.

Dit seizoen is inmiddels afgesloten, informatie over het nieuwe seizoen volgt zo spoedig mogelijk.

Geweest:

16 juni 2019; “vijf-minuten-verhalen”-feest

17 maart 2019: Mythen, legenden en heldendichten

20 januari 2019: De Dood als Peetvader

18 november 2018: “Een nieuw begin” – verhalen uit de Edda


Overige evenementen

27 januari: Metamorphosen (try-out) 

Verhalenfontein’s Janneke Tanja en Hermine van Helden hebben de krachten gebundeld met AnneMargriet Veldhorst en Hans Platenkamp, en werkten het afgelopen jaar in relatieve stilte aan een nieuwe voorstelling: De Metamorphosen. Ook deze komt voort uit een Mythische Marathon, en is dus lekker lang: 3 uur verhalen, met tussendoor af en toe een pauze uiteraard. De verhalen zijn echter zo gekozen dat er ook 3 voorstellingen van een uur van te maken zijn.

De Metamorphosen van Ovidius is een collectie wonderlijke verhalen over goden en mensen, waarin alles en iedereen van vorm kan veranderen. Mensen vaak als straf, of als laatste redmiddel. Goden om zich te vermommen en zo hun plannen uit te kunnen voeren. Een stier is niet altijd een stier dus, en een boom was niet altijd een boom…

Benieuwd naar wat het geworden is? Zondag 27 januari spelen we een try-out van het geheel bij het NIVON in Arnhem. Toegang is gratis, een gift ter dekking van de kosten wordt op prijs gesteld. Graag wel even reserveren, zodat we een beeld hebben van hoeveel mensen er ongeveer komen; dat kan via info@verhalenfontein.com

 

20 maart: Wereldverteldag

Op deze dag brengen vertellers wereldwijd hun prachtige vak onder de aandacht. Wat de Verhalenfontein dit jaar gaat doen…? We weten het nog niet. Maar we houden je op de hoogte!


Wat deden we vorig seizoen zoal..?

januari en februari 2018
Basiscursus (lang)

Waar: Rotterdam, Schiezicht

Voorrondes van de vertelwedstrijd “de Grijze Kanarie”
13 januari 2018 in Lier (België)
14 januari 2018 in Amsterdam
28 januari 2018 in Deventer

9 februari
Anne Margriet Veldhorst zou vertellen over de Liefde samen met muzikant Guido Swart. Hoe kan het ook anders, zo vlak voor Valentijnsdag… Helaas was ze ziek, maar ze werd gelukkig vervangen door Caja van der Poel, die met ‘Amor en Psyche’ een mooie invulling aan het thema gaf.

9 maart
Finale vertelwedstrijd “de Grijze Kanarie”.
Voor het vijfde jaar werd ‘ie uitgevochten, de Strijd om de Grijze Kanarie… Uiteindelijk ging Rita vanden Broek er met de felbegeerde trofee vandoor, en won Chris de Backer de publieksprijs. De Grijze Kanarie zelf vond het na vijf jaar wel mooi geweest, en vertrok die avond voor een sabbatical… gelukkig stuurt ‘ie af en toe een kaartje om te laten weten dat het nog goed gaat!

11 maart 2018
de Odyssee
, door Janneke Tanja, Hermine van Helden, samen met Madeleine Nieuwlaat, Fred uit het Broek en Kees Geelhoed
in Theater de Greppel, Nijmegen.

13 april 2018
Stercke Verhalen; Tom van Mieghem vertelde verhalen van Marita de Sterck. Rauwe versies van oude sprookjes en volksverhalen uit Vlaanderen en andere delen van de lage landen.

11 mei 2018
‘Toen wij van Rotterdam vertrokken …”, met Tom Draisma.
Tom is een rasverteller die al jaren in Flevoland woont, maar is geboren onder de rook van Rotterdam. Hij heeft een hoop verhalen verzameld over Rotterdam van toen tot nu en een deel daarvan bracht hij deze avond ten gehore.

8 juni 2018
Vijf-minuten-verhalen Feest. De traditionele afsluiting van ons vertelseizoen: geen gastverteller, maar één groot open podium waar we samen verhaal na verhaal aan elkaar rijgen tot een kleurige snoer. Het was de laatste avond dat we in Galerie Kralingen vertelden, mooi om al vertellend afscheid te kunnen nemen.