Agenda stichting Verhalenfontein

Seizoen 2016 – 2017 in Galerie Kralingen:

9 december 2016
Verhalenfontein & Friends. Winterse verhalen met wellicht nog een vleugje Sinterklaas en misschien al wel een snufje Kerst… Deze avond is er geen open podium.

LET OP: 2e vrijdag in januari géén verhalenavond in Galerie Kralingen.

10 februari 2017
Bastiaan ‘de Zwitser’. Nederlander met roots in het hooggebergte, die wonderlijke verhalen uit de hele wereld weet te halen. Een paar jaar geleden verving hij op het laatste moment een andere verteller en speelde de zaal plat, dus we zijn blij dat hij terug is!

10 maart 2017
Finale van de Grijze Kanarie!
Dé vertelwedstrijd voor vertellers die grijs zijn, of 50+, of allebei – of geen van beide, maar met goede argumenten kwamen om tóch mee te kunnen doen. In de afgelopen maanden waren er op diverse plaatsen voorronden, vanavond gaan 8 vertellers de strijd aan om deze inmiddels felbegeerde titel.

14 april 2017
Soms gaat het even niet zoals je gepland hebt… Hermine van Helden zou op 14 april vertellen, maar daar kwam onverwachts iets tussen. Gelukkig vonden we Melanie Plag bereid om haar te vervangen.

12 mei 2017
Gerard Jellema. Wij hebben deze sympathiek Delftenaar de afgelopen jaren met regelmaat op het open podium gezien. Samen met fluitiste Hélène Selyu Codjo brengt hij verhalen uit Japan.

9 juni 2017
Afsluiting van het seizoen in Galerie Kralingen, en dat betekent ons inmiddels traditionele Vijf-Minuten-Verhalen Festival. Geen gastverteller, de vloer is open voor iedereen die een kort verhaal, een lied of een gedicht mee neemt. Bij goed weer in de tuin van de Galerie.

Aanvang vertelavonden: 20:00 uur

 

Cursussen

23 maart 2017: Werksessie improviserend vertellen
In een werksessie werken een avond intensief aan één specifiek onderwerp. Deze avond gaan we improviseren: spelen met niets anders dan je verbeelding, verhalen opbouwen uit louter lucht en wat daar toevallig in voorbij komt.

 

Overige evenementen:

8 oktober 2017: Mythische Marathon – De Odyssee
Het verhaal van een man die àlles moest verliezen om eindelijk thuis te komen.
Het verhaal van een vrouw die bleef wachten, tegen beter weten in.
Het verhaal van een zoon die zijn eigen weg moest vinden.
Zes vertellers vertellen in deze publieksversie van de eerste Mythische Marathon het verhaal van Odysseus, Koning van Ithaka, Held van Troje. Ze nemen je mee op een magische reis van Troje naar Ithaka, in een wereld waarin Goden en Godinnen nog op de aarde lopen en waar draken en Sirenen de wateren van de Middellandse zee onveilig maken. Een verhaal dat, naarmate we er langer mee bezig waren steeds actueler leek te worden. Want aangespoeld op vreemde kusten wilde Odysseus uiteindelijk nog maar één ding: naar huis.
Het wordt met recht een marathon: de totale voorstelling duurt 5,5 uur; lunch is inbegrepen.
Vertellers:
Hermine van Helden, Janneke Tanja, Anne van Delft, Fred uit het Broek, Madeleine Nieuwlaat en Kees Geelhoed.
Locatie: De Vertelvloer, Den Haag, reserveren kan HIER

20 maart: Wereldverteldag
De verhalenfontein organiseert ook dit jaar een vertelronde langs basisscholen in Rotterdam. Het thema van de wereldverteldag is dit jaar “transformatie”.

 

Openbare optredens individuele leden Verhalenfontein:

7 december: Hermine & Han – vertellen hun mooiste verhalen

Op 7 december aanstaande, van 10:00 tot 12:00 uur kunt u verhalenvertellers Hermine van Helden en Han Meijer hun mooiste verhalen horen vertellen ‘met een scheutje humor en een eetlepeltje liefde’. Laat u meenemen in de wondere wereld van “er was eens ….” en “…. ze leefden nog lang en gelukkig”. Inloop met koffie en thee vanaf 9:30. Locatie: De seniorensoos van Argos Zorggroep in Parkhof, Schubertlaan 2 in Maassluis. Voor vragen: Argos Services: 010 427 8390.