Agenda stichting Verhalenfontein

Seizoen 2017 – 2018 in Galerie Kralingen:

Zet de data in je agenda! Steeds de 2e vrijdag van de maand (behalve in januari), 20:00 uur in Galerie Kralingen.

 

let op: in januari is er géén vertelavond in Galerie Kralingen. Er zijn wel voorrondes van de vertelwedstrijd “de Grijze Kanarie:

13 januari 2018 in Lier (België); link naar facebook-evenement
14 januari 2018 in Amsterdam; link naar facebook evenement
28 januari 2018 in Deventer; link naar facebook-pagina van organisator

9 februari
Anne Margriet Veldhorst vertelt samen met muzikant Guido Swart verhalen over de Liefde. Hoe kan het ook anders, zo vlak voor Valentijnsdag…

9 maart
Finale vertelwedstrijd “de Grijze Kanarie”.
Voor het vijfde jaar wordt ‘ie uitgevochten, de Strijd om de Grijze Kanarie… Wie gaat er dit jaar met de felbegeerde trofee van door? Reserveren is voor deze avond sterk aanbevolen, en zoals je begrijpt is er tussen alle rondvliegende grijze veren geen ruimte voor een open podium.

13 april
Stercke Verhalen; Tom van Mieghem vertelt verhalen van Marita de Sterck. Rauwe versies van oude sprookjes en volksverhalen uit Vlaanderen en andere delen van de lage landen. Er is een open podium, met verzoek om verhalen te vertellen van/ geïnspireerd op Marita de Sterck.

11 mei
‘Toen wij van Rotterdam vertrokken”, Tom Draisma. Tom is een rasverteller die al jaren in Flevoland woont, maar roots in Rotterdam heeft.

8 juni
Vijf-minuten-verhalen Feest. De traditionele afsluiting van ons vertelseizoen. Eén groot open podium waarin we samen verhaal na verhaal aan elkaar rijgen tot een kleurig snoer. Iedereen is welkom om een verhaal van maximaal 5 minuten te vertellen. En hoewel we vooraf nooit een thema afspreken, blijken al die verhalen aan het eind van de avond vaak wonderwel bij elkaar gepast te hebben… Bij mooi weer in de tuin van de galerie.

 

Cursussen

15, 22, 29 jan., 5 en 12 februari: Basiscursus (lang)
Waar: locatie volgt nog, waarschijnlijk Rotterdam
Hoe laat: 19:30-21:30
Klik hier voor meer informatie

3, 10, 17,24 april, 1 mei: Cursus lange verhalen
Waar: locatie volgt nog, Rotterdam of Den Haag
Hoe laat: 19:30-21:30
Klik hier voor meer informatie

 

Overige evenementen:

20 maart: Wereldverteldag
De verhalenfontein organiseert elk jaar een vertelronde langs basisscholen in Rotterdam. Het thema van de wereldverteldag is voor 2018 nog niet bekend.

 

Openbare optredens individuele leden Verhalenfontein

15 april 2018: Esther de Jong bij Gember & Citroenen in Amsterdam; facebookevent

 

Andere (besloten) optredens individuele leden Verhalenfontein

Tijdens deze dagen voor de kerst zitten de vertellers van de Verhalenfontein verre van stil. Hier en daar komen zij een of meerdere verhalen vertellen tijdens een kerstdiner, een kerstbijeenkomst en andere gezellige winterse ontmoetingen. Zo vertelde Han Meijer vrijdag 15 december 2017 tijdens de kerstbijeenkomst van Cavent in Mijnsheerenland. En woensdag 20 december 2017 vertelt hij ook tijdens het kerstdiner bij Welkomcentrum De Put in Rotterdam. Dezelfde woensdag, 20 december, vertelt Janneke kerst- en winterverhalen bij de Vrouwen van Nu, afdeling Zoetermeer.

Deze voorstellingen zijn echter besloten. Maar mocht je ook een voorstelling willen bijwonen, of organiseer je zelf een bijeenkomst waar een winters verhaal (al dan niet over kerst) een mooie aanvulling zou zijn? Neem dan contact op met de verhalenfontein.