Vertelavonden

De Verhalenfontein organiseert tussen oktober en juni elke 2e vrijdag van de maand (m.u.v. januari) een verhalenavond voor volwassenen in Galerie Kralingen. Tenzij anders vermeld is de avond opgesplitst in twee delen:

Voor de pauze is er meestal een open podium, waarop ruimte is voor 3 tot 4 vertellers, dichters of muzikanten. Aanmelden kan via de mail, of op de avond zelf bij de kassa. Per persoon is maximaal 10 minuten beschikbaar.

Na de pauze staat er een professionele gastverteller geprogrammeerd, die een korte voorstelling van ca. 45 minuten speelt.

Een paar keer per jaar wordt een avondvullende voorstelling georganiseerd, dan vervalt het open podium. Daar staat tegenover dat de laatste avond van het seizoen geen gastverteller kent. Dan organiseren we een ‘Vijf-minuten-verhalen Festival”, waarbij iedereen die wil een kort verhaal van ca. 5 minuten kan vertellen. De sfeer op deze avonden, waarbij we als het even kan in de tuin van de galerie zitten, is telkens weer heel bijzonder. Er is geen vast thema, maar in de loop van de avond blijken al die verhalen telkens weer wondermooi bij elkaar te passen.

Praktische informatie:

Tijd
20:00 – ca. 22:30; kassa open om 19:30

Toegang
€ 10,-, aan de kassa of vooraf reserveren via reservering@verhalenfontein.com

Locatie
Galerie Kralingen in Rotterdam is al jaren de thuisbasis voor onze vertelavonden, en ook vaak voor de cursussen: een kunstgalerie in hartje Kralingen. Een mooie zaal om te spelen, altijd wel iets moois aan de muur om in de pauzes te bewonderen en een gezellige bar om vooraf koffie te drinken en achteraf nog even na te praten.
Je vindt Galerie Kralingen aan de Gashoudersstraat 9, 3061 EH, Rotterdam.
Na 18:00 kunt u gratis parkeren in de buurt.
OV: tramhalte Mecklenburglaan, of metro Gerdesiastraat.