Agenda stichting Verhalenfontein

Seizoen 2019 -2020

20 maart
Wereldverteldag
Vertellers uit de hele wereld vertellen op of rond deze dag verhalen om hun mooie vak onder de aandacht te krijgen, en de Verhalenfontein is bijna ieder jaar van de partij. 

21 maart 14:00. UITGESTELD WEGENS CORONA-MAATREGELEN
Finale van de Strijd om de Grijze Kanarie bij het Nivon in Rotterdam (Dirk Smitsstraat 76)

HELAAS ONTKOMEN OOK WIJ NIET AAN DE MAATREGELEN DIE I.V.M CORONA GENOMEN WORDEN. DE FINALE WORDT UITGESTELD TOT NADER ORDER. 

29 maart UITGESTELD IVM CORONA-MAATREGELEN
Metamorphosen bij Jeugdboekhandel Silvester, Leiden (Rapenburg 17)

HELAAS ONTKOMEN OOK WIJ NIET AAN DE MAATREGELEN DIE I.V.M CORONA GENOMEN WORDEN. DEZE VOORSTELLING WORDT UITGESTELD TOT NADER ORDER. 

9 mei
Dagworkshop vertellen VERVALT IVM CORONA -MAATREGELEN

24 mei
Stories on a Sunday VERVALT IVM CORONA-MAATREGELEN

 

Eerder in dit seizoen… 

15 september en 13 oktober
Mythische Marathon: Koning Arthur
De inmiddels beroemde Mythische Marathon van de Verhalenfontein.Op twee zondagen vertelden zo’n 32 vertellers samen verhalen van Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Gewoon, omdat het leuk is je in zo’n set verhalen te verdiepen. Een dag van samen luisteren, samen eten, van wonderlijke gesprekken en geweldige verhalen… En dit jaar waren het er dus zelfs twéé, want er was zó veel belangstelling dat we dat echt niet in één dag konden proppen…

2, 9 en 16 november
Basiscursus verhalen vertellen 
Drie avonden werd er gewerkt aan zaken als verhaalsstructuur, beschrijven, werken met emoties, contact maken met de zaal, stemgebruik, gebaren, en al die andere dingen die erbij komen kijken als je een goed verhaal wilt vertellen. Het resultaat? Vier mooie verhalen, verteld door vier relatief nieuwe vertellers.

17 november
Stories on a Sunday, met gastverteller Tim ‘Talesman’ Hanswijk.
Verhalen uit het Hoge Noorden trapten een reeks van vier verhalenmiddagen bij het Nivon in Rotterdam af. Tim vertelde wat er zoal gebeurd(e) ná Ragnarok – wat voor velen toch ‘het eind van de wereld’ betekent… Het hoopvolle is dat dat toch wel mee lijkt te vallen! Op het open podium sloten Janneke Tanja, Hermine van Helden en Enny Bronsema hier met een Noors sprookje en twee verhalen uit de Edda bij aan. Een mooie start van dit nieuwe seizoen! 

24 november
Metamorphosen

De première van de voorstelling Metamorphosen in een bijna uitverkochte Vertelschuur was een feestje! Er werd gelachen, er werd gehuiverd… en aan het eind van de middag gingen publiek én vertellers tevreden weer naar huis, met een hoofd vol wonderlijke verhalen. Wil je deze voorstelling ook eens meemaken? Kijk hierboven in de agenda voor de komende data, en hou vooral ook onze Facebook-pagina in de gaten voor de laatste informatie. Voorlopig staan in elk geval Amersfoort en Leiden op het programma.

19 januari
Stories on a Sunday bij het Nivon in Rotterdam (Dirk Smitsstraat 76)
Gastverteller deze middag was Gerda Hoogendijk, zij vertelde ‘Het wassende water’. Voor de pauze 3 verhalen op het open podium. 

8 februari, 19:30-22:30
Voorronde van de Strijd om de Grijze Kanarie bij Content Verhalen in Duffel. Kaartjes zijn hier te reserveren. Adres: Meertsveldstraat 66, 2570 Duffel (B).

15 februari, 14:30-17:30
Voorronde van de Strijd om de Grijze Kanarie bij de Verhalenkraal. Kaartjes zijn hier te reserveren. Adres: Buurthuis ‘t Noabershoes, Vondelstraat 5, 7552 BA Hengelo.

16 februari
Metamorphosen bij de collega’s van ‘Verhalen in het bos’ (Koetshuis Randenbroek, Heiligerbergweg 115-119, Amersfoort)

De Metamorphosen van Ovidius bevatten een schat aan verhalen uit de Romeinse (en Griekse) oudheid. Verhalen over Goden en over mensen, over de macht van de liefde en de wanhoop waartoe zo’n liefde kan leiden. Hermine van Helden, Hans Platenkamp, AnneMargriet Veldhorst en Janneke Tanja staken de koppen bij elkaar, en kozen een aantal verhalen uit deze collectie die onderling op een verrassende manier samenhangen. Ze lieten er hun vier totaal verschillende vertelstijlen op los, met als resultaat een heerlijk lange voorstellingen die bij vlagen absoluut hilarisch is.

We nemen u 3 uur lang mee op reis in deze wonderlijke wereld van Goden, mensen en monsters – uiteraard op gezette tijden onderbroken voor koffie, thee en wat lekkers. Details over kaartverkoop volgen z.s.m.

23 februari, 16:30-19:30
Voorronde van de Strijd om de Grijze Kanarie in ‘De Ruimte’. Kaartjes zijn hier te reserveren; wie achteraf een hapje wil eten moet bij de locatie zelf even reserveren. Adres: Distelweg 83, 1031 HD Amsterdam.

26 februari, 19:00
De EDDA
Dompel je op een doordeweekse woensdag eens een lange avond onder in de wereld van Thor, Freya, Loki en Odin. In deze voorstelling vertellen Janneke Tanja, Tim Talesman, Michael Driebeek van der Ven, Taletta Bierens, Anje Robertson en Melanie Plag verhalen uit de Noordse wereld van goden, mensen, dwergen en reuzen – van schepping tot ondergang!

Kaarten à € 17,50 zijn hier te reserveren, of ‘s avonds bij de zaal verkrijgbaar. Let op, kaartjes moeten contant afgerekend worden.
Locatie: Walhalla Craft Beer, Spijkerkade 10, 1021 JS Amsterdam