Cursussen

De Verhalenfontein geeft regelmatig cursussen waar vrij op ingeschreven kan worden. De data vindt je in de agenda. Daarnaast maken we op verzoek cursussen en workshops op maat voor bijvoorbeeld bedrijven, scholen, vertelkringen, scouting, en wie er nog maar meer interesse heeft. Denk daarbij niet alleen aan vertelcursussen, maar ook aan workshops teambuilding, presentatie-technieken, etc.

Wil je meedoen met één van de cursussen, dan kun je je , tenzij anders vermeld, inschrijven via info@verhalenfontein.com, o.v.v. de naam van de betreffende cursus of workshop.

Wil je meer informatie over maatwerk, stuur ons dan ook even een mailtje via info@verhalenfontein.com, of bel 06 –  2616 0984 (Hermine van Helden)

Cursussen die wij met regelmaat geven:

Kennismakingsworkshop
Een mooie manier om kennis te maken met verhalen vertellen en de manier waarop we daar bij de Verhalenfontein les in geven. Voor een vriendenprijsje laten we je een middag of een avond al spelend en vertellend kennis maken met een aantal basistechnieken én met de verteller in jezelf.

Basiscursus vertellen
Een goed verhaal vertellen kun je leren! Of je nu voor de klas staat, bedrijfspresentaties geeft of gewoon graag verhalen aan je neefjes vertelt – wij helpen je een betere verteller te worden met behulp van een aantal basistechnieken op het gebied van structuur en presentatie. Deze cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al wat ervaring hebben maar graag weer eens aan hun techniek willen schaven. We bekijken iedere deelnemer individueel, en zorgen dat je een stapje verder komt.
Dit is een cursus van 3-5 avonden, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers. Minimaal 4, maximaal 16 deelnemers.

Vervolgcursus: een lang verhaal
Bijna iedere verteller begint met korte verhalen, van pakweg 10 minuten waarin de spanningsboog duidelijk is en de lijn niet al te complex. Er komt een moment dat je meer wilt.. maar hoe doe je dat? Hoe bouw je een verhaal op van 20 minuten of meer, waar van begin tot einde samenhang in zit en dat al die tijd blijft boeien?
Hermine en Janneke hebben beide ruime ervaring als het gaat om lange verhalen. Ze hebben allebei diverse avondvullende solo-programma gemaakt, en werken in groepsverband aan marathonvoorstellingen van 3 uur of meer. Zij weten hoe je de lijn boven tafel houdt, en hoe je het publiek meeneemt op zo’n lange verhalende reis.
Dit is een cursus voor ervaren vertellers, waarbij verwacht wordt dat je tussen de vijf cursusavonden door ook zelf aan je verhaal verder werkt. Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.