11 maart: De Odyssee in Nijmegen

Vijf vertellers, met vijf totaal verschillende stijlen, nemen u mee op een magische reis van Troje naar Ithaka. Mee naar een tijd waar Goden en Godinnen nog op de aarde lopen, en waar draken en Sirenen de wateren van de Middellandse zee onveilig maken.

Het is een eeuwenoud verhaal, maar naarmate wij er langer mee bezig waren leek het alleen maar actueler te worden. Aangespoeld op vreemde kusten wilde Odysseus uiteindelijk nog maar één ding: naar huis… Maar wat is thuis, als je getekend bent door oorlog, als je niet meer zeker weet of je geliefden er nog zijn – en of ze je nog kennen…?

Het is met recht een marathon: wie de reis aandurft is bijna vijfenhalf uur onderweg… Gelukkig is deze reis wel voorzien van goede catering en regelmatige pauzes. Maar geloof ons: het is een bijzondere ervaring om je zó onder te dompelen in dit overrompelende verhaal.

Een voorstelling voor volwassenen, maar ook warm aanbevolen voor eindexamenkandidaten Grieks – de Odyssee is dit jaar examenstof.

Kaarten (incl. lunch) kosten € 25,- / € 15,- voor scholieren (16+) en zijn te bestellen via info@werkendeverhalen.nl

 

Foto:
De vertellers – Janneke Tanja, Fred uit het Broek, Hermine van Helden, Kees Geelhoed en Madeleine Nieuwlaat –  in actie in Amersfoort op 18 februari jl.
Foto’s gemaakt door Peter Putters