11 november: Fred Versonnen in Galerie Kralingen!

Voor de vertelavond van november hebben we opnieuw een Vlaamse collega te gast. Fred Versonnen uit Leuven is verteller in hart en nieren. Zijn verhalen zijn soms hard en gruwelijk, soms grappig of uitzinnig, maar vooral wonderlijk mooi. Volkslegendes, mythen, farcen, spookverhalen of eigen werk, in theater of tent, desnoods gewoon op straat – Fred vertelt, altijd en overal.

Op 11 november vertelt hij zijn mooiste vrouwenverhalen – in een voorstelling die zéker niet alleen voor vrouwen is! Want zoals hij zelf zegt:

“ Er zijn mensen die beweren dat sterke vrouwenverhalen soms beter door een man verteld kunnen worden (en omgekeerd). Niet omdat het betere vertellers zijn, integendeel, maar er zijn zo van die factoren die het manlijk oor beproeven als een vrouw vrouwenverhalen vertelt… Maar vertelt een broeder die verhalen, dan omzeilt hij die luister-obstakels. Ik vertel ze vooral omdat de vrouwenstrijd nog steeds niet gestreden is en omdat de vrouwelijke kracht in deze wereld meer dan ooit nodig is. Én omdat het mooie verhalen zijn…” 

Meer informatie over Fred vind je op www.schobbejak.be

vlaamse-topverteller-fred-versonnen-alias-schobbejak