13 december: Werksessie karakters

Naast de cursussen van 3 of 4 avonden organiseert de Verhalenfontein dit seizoen een aantal ‘werksessies’: Eén avond om samen te werken, leren, poetsen en experimenteren, over één specifiek onderwerp. De eerste staat gepland voor 13 december, en gaat over KARAKTERS.

Elk verhaal heeft een aantal personages in zich, zowel in de hoofdrollen als in bijrollen. Maar hoe creëer je nu sterke karakters in verhalen, hoe maak je ze zichtbaar en breng je ze écht tot leven? Wanneer en hoe kruip je letterlijk in iemands huid, en hoe hou je dat dan vast binnen en verhaal? En moet je elk karakter eigenlijk wel zo sterk uitwerken?

Wat heb je nodig?

  • Een beetje ervaring is op een avond als deze handig. Je hoeft geen volleerd verteller te  zijn, maar we gaan er vanuit dat je de basistechnieken en -begrippen kent.
  • Neem naar deze workshop een verhaal mee waar je toch al mee bezig bent. Heb je even niks laat dat dan weten, dan krijg je van ons vooraf een verhaal toegestuurd.

Docenten

De werksessie wordt begeleid door de vaste docenten van de  Verhalenfontein, Hermine van Helden en Janneke Tanja. Beide ervaren vertellers, die al menig karakter tot het bot ontleed hebben en vervolgens stukje bij beetje weer opgebouwd.

Hoe, wat en waar?

Dinsdag 13 december, 19:30 – 22:00 uur.
Kosten zijn € 32,50, inclusief BTW.

Locatie is nog niet bekend, het wordt Rotterdam of Den Haag Ypenburg.

De workshop gaat door bij 6 deelnemers, er is maximaal ruimte voor 10.

Inschrijven of meer informatie: info@verhalenfontein.com, of bel 06 26160984 (Hermine)

 

b8e59a25-ebf1-41df-943e-1495febf0ee0