‘De Odyssee’ komt naar Leiden

De Odyssee: een magisch verhaal dat al eeuwenoud is, maar nog steeds vreselijk actueel. Want hoe kom je thuis uit een oorlog? En wat tref je daar dan aan? Drie jaar geleden alweer begonnen zes vertellers aan een grote uitdaging: een marathonvoorstelling maken van de Odyssee. Inmiddels zijn er nog vijf over. Vijf vertellers, met vijf totaal verschillende stijlen, die samen één verhaal vertellen. Ze nemen u mee op een magische reis van Troje naar Ithaka. Mee naar een tijd waar Goden en Godinnen nog op de aarde lopen, en waar draken en Sirenen de wateren van de Middellandse zee onveilig maken… In die wereld spoelt Odysseus aan op een vreemde kust en wil hij nog maar één ding: naar huis… Maar wat is thuis, als je getekend bent door oorlog en afgrijselijke avonturen, als je niet meer zeker weet of je geliefden er nog zijn – en of ze je nog kennen…?

De Odyssee is met recht een marathon-voorstelling: wie de reis aandurft is bijna vijfenhalf uur onderweg… Gelukkig is deze reis wel voorzien van goede catering en regelmatige pauzes. Maar geloof ons: het is een bijzondere ervaring om je zó onder te dompelen in dit overrompelende verhaal.

Een voorstelling voor volwassenen, maar ook warm aanbevolen voor leerlingen (14+) met Grieks en Latijn of geschiedenis in hun pakket.

De locatie:
Het theater van Silvester Jeugdboekhandel, Rapenburg 17, Leiden. Om 11:00 steken we van wal…

De vertellers:
Janneke Tanja, Fred uit het Broek, Hermine van Helden, Kees Geelhoed en Madeleine Nieuwlaat.

Kaarten, incl. lunch kosten € 35,- / € 20,- voor jongeren (14-18 jr), en zijn te reserveren via Silvester Jeugdboekhandel (klik hier)