Finale Strijd om de Grijze Kanarie!

Op zondag 26 maart is het zo ver: de finale van de Strijd om de Grijze Kanarie! Deze keer niet in Rotterdam, maar bij CkC & Partners in Zoetermeer. Kassa open om 14:30, om 15:00 stapt de eerste verteller het podium op. Kaarten zijn te reserveren via grijzekanarie@gmail.com, of via ons vertrouwde adres info@verhalenfontein.com. Als er nog kaartjes over zijn verkopen we die bij de kassa.

De wie om de wat?

De Strijd om de Grijze Kanarie is een vertelwedstrijd voor verteller die grijs zijn, of 50+, of allebei – of geen van beide, maar die de Verhalenfontein wisten te overtuigen dat er een wijze, grijze verteller in hen huist. Ooit begonnen als grapje is het inmiddels een echte wedstrijd, maar de liefde voor verhalen staat voorop!

Na 3 spannende voorrondes in Duffel, Hengelo en Amsterdam zijn er nu nog 6 deelnemers over die strijden om de felbegeerde titel van ‘Grijze Kanarie 2023’. Geert Tersago en Jan de Maeyer (ook bekend als Meneer Zee) wonnen de voorronde in Duffel, Pauline Vanderbilt en Marin Millenaar die in Hengelo, en Marike Verschoor en Egbert van Foeken tenslotte die in Amsterdam.

De jury bestaat dit keer uit Mirjam Mare, Hans van Woerkom en Katty Wtterwulghe – alle drie ‘oude’ rotten in het vertelvak. En ze zullen het lastig krijgen, want alle finalisten zijn bijzondere vertellers, elk met een eigen stijl. De jury moet dus op zoek naar dat ene, dat bijna ondefinieerbare, bijzondere sprankje dat uiteindelijk maakt dat net die verteller toch dé Grijze Kanarie blijkt te wezen. Het publiek doet ook een duit in het zakje, zij bepalen de winnaar van de Publieksprijs.

We zijn als Verhalenfontein blij met de samenwerking met de Herberg van de Muze, waardoor we op deze bijzonder locatie terecht kunnen.

Alle informatie nog even op een rijtje

Het CKC ligt op loopafstand (ca. 10 min) van de Randstadrail-haltes Stadhuis (lijn 3 en 4) en Dorp (lijn 3). Er ligt een groot parkeerterrein naast, even goed kijken waar je staat. Het grootste deel is een blauwe zone waar je 3 uur kunt parkeren. In de grote parkeergarage is dat echter maar 2 uur. En het einde van het parkeerterrein is betaald parkeren.