Gratis Verhalenfestival in Rotterdam

Op zondag 13 november vult Stichting Verhalenfontein Boekhandel Donner in Rotterdam met nóg meer verhalen dan er normaal al in de schappen van die winkel te vinden zijn. 10 verhalenvertellers nemen hun mooiste verhalen mee naar Rotterdam.

Alle vertellers op deze dag waren ooit finalist bij ‘De Strijd om de Grijze Kanarie’. Dit is een ludieke vertelwedstrijd voor vertellers die grijs zijn, of 50+, of allebei – of geen van beide, maar die wel met goede argumenten kwamen om toch mee te mogen doen. Elk jaar zijn wij bij de Verhalenfontein weer verrast door de geweldige verhalen die de vertellers meenemen. Een winnaar kiezen is dan ook elke keer weer heel lastig.

De wedstrijd kon de afgelopen jaren door Corona niet doorgaan. Nu de theaters weer open zijn, vonden wij het hoog tijd om een feestje te organiseren. Het werd dit gratis verhalenfestival, waarvoor we 10 finalisten van voorgaande jaren gevraagd hebben om hun mooiste verhalen te komen vertellen bij ons in Rotterdam. Vijf vertellers komen uit Nederland, vijf uit Vlaanderen. Stuk voor stuk zijn het bijzondere vertellers die het waard zijn om naar te komen luisteren. Ze nemen wonderlijke verhalen mee, geschikt voor iedereen van pakweg 8-108.

Neem een heerlijke luisterpauze tijdens een drukke zondag, en nestel je in de theaterzaal van Donner om één of meer mooie verhalen te horen.

De toegang is gratis.
Aanmelden via info@verhalenfontein.com.