Pandora Project – Get in the box!

Don’t… open that box!
Waar zouden we zijn zonder dat soort zinnetje in verhalen? Niet omkijken, niet die kamer in gaan, hou die kist op slot! Want zo’n verbod is onweerstaanbaar… Theater Het Kapelletje in Rotterdam ontwikkelde een bijzonder project rond zo’n doos die nooit geopend had mogen worden. De Verhalenfontein is één van de deelnemers aan dit project.

De Griekse mythe van Pandora vertelt van de allereerste vrouw, die als huwelijksgeschenk van Zeus een schitterende doos mee kreeg. Daarbij kreeg ze wel het advies dat ze, als ze gelukkig wilde leven, die doos nóóit open mocht doen… Toen ze dat tóch deed vlogen in één klap alle plagen, tegenslagen en onheil die een mens maar kunnen treffen de wereld in. Alleen de Hoop, die bleef achter.

In het Pandora Project vullen artiesten uit verschillende theaterdisciplines alle hoeken en gaten van theater Het Kapelletje. De plagen van Pandora vormen de basis voor hun voorstellingen, ieder pakt dit op zijn of haar eigen manier op. Als toeschouwer ga je op ontdekkingsreis, en dompel je je onder in zwarte dozen, onverwachte ontmoeting en de vraag wat voor jou eigenlijk hoop is.

Een bijzondere theaterervaring, die je eigenlijk niet mag missen! Slechts 2 avonden te zien: 9 en 10 november. Mis het niet dus, en kruip in Pandora’s box!

Kaarten kosten € 12,50 en zijn te bestellen via www.hoenu.nl