Hermine van Helden

Hermine van Helden-2Hermine is een oude rot in het vak. Ze vertelt al vele jaren, aan wie het maar horen wil. Kind of volwassene, (of gemengd publiek). Jarenlang schoolde zij zich door dagelijks te vertellen in de klas. Dat zorgde behalve voor stukgelezen verhalenboeken, voor een uitgebreid repertoire. Hermine schildert met woorden en neemt de luisteraars mee op de vleugels van de verbeelding. Wie er wanneer het verhaal is afgelopen meer heeft genoten, de luisteraar of de verteller, is moeilijk vast te stellen.

Behalve dat ze bestaande volksverhalen, sprookjes en mythen vertelt, maakt Hermine verhalen die passen bij een gelegenheid of een locatie. Van een verzameling feiten maakt ze een verhaal dat zomaar waargebeurd zou kunnen zijn. Of ze vertelt met liefde literaire verhalen o.a. van Isabel Allende, Pirandello en het verhaal van Eliza’s vlucht (uit de Hut van Oom Tom).

In het Onderwijs: Verhalen om alleen maar van te genieten, of verhalen om mee aan het werk te gaan, in taalles, drama, of beeldend werk (passend bij de kerndoelen die het onderwijs heeft geformuleerd). Hermine geeft ideeën of begeleidt ook het proces. Voor kleuters en peuters maakt Hermine soms gebruik van illustraties in een vertelkastje (Kamishibai).

Meer informatie over Hermine vind je op haar eigen website www.verhalenkoffer.nl.